Yaşam

Kremalı mantar çorbası tarifi, nasıl yapılır?

Hazır paket olarak alınan çorbalar arasında kesinlikle en sevilen çorbalardan biri kremalı mantar çorbasıdır. Kıvamı, tadı ve dokusu ile evde yapıldığında aynı hissi vermeyeceği düşünülür ve bir sorun olduğu sonucuna varılır. Kremalı mantar çorbasının evde kolaylıkla hazırlanabileceği ve paketli olanlara göre daha sağlıklı ve lezzetli sonuçlar vereceği ortaya çıktı.

Evde kremalı mantar çorbası yapmak isteyenlerin dikkat etmesi gereken birkaç püf nokta var. Bu püf noktalarına dikkat ederseniz tadı ve görüntüsüyle iştah açıcı kremalı mantar çorbası tanımına sahip olursunuz. İşte bu önemli noktalar:

  • Mantarları yıkamak yerine kabuklarını soymalı veya temiz bir bezle silinmelidir. Yıkanan mantarlar lezzetini kaybeder ve yemeğe tam tadını veremez.
  • Mantarları dilimledikten sonra yüksek ateşte kızartmalısınız. Kavurma sırasında her zaman karıştırmamalısınız. Kısık ateşte kavrulan mantarlar suyunu salarak lezzetini kaybeder.
  • Pişirirken eklediğiniz suyun sıcak olmasına dikkat edin. İçine ekleyeceğiniz et veya tavuk suyu yemeğinizin lezzetini artıracaktır.

KREMALI MANTAR ÇORBASI KAÇ KALORİ



1 porsiyon kremalı mantar çorbası 213 kaloridir.

İşte lezzeti ve kıvamıyla herkesten tam puan alacak kremalı mantar çorbası tarifi…

KREMALI MANTAR ÇORBASI TARİFİ



5 KİŞİ / HAZIRLIK SÜRESİ: 10 DAKİKA / PİŞİRME SÜRESİ: 30 DAKİKA

Kremalı mantar çorbası tarifi için malzemeler;

  • 1 paket mantar, soyulmuş ve dilimlenmiş
  • 100 ml krema,
  • 1 adet doğranmış soğan,
  • 2 yemek kaşığı un,
  • 5 diş sarımsak, ezilmiş
  • 4 bardak sıcak su,
  • 1 bardak et suyu,
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı,
  • 1 çay kaşığı tereyağı,
  • Tuz, karabiber, kekik ve pul biber

Kremalı mantar çorbası nasıl tanımlanır?

  • Geniş bir tencereye zeytinyağını koyun ve mantarları yüksek ateşte soteleyin.
  • Mantarlar iyice sotelendikten ve kızartıldıktan sonra, daha sonra kullanmak üzere birkaç kaşık ayırın.
  • Tencereye soğan ve sarımsağı ekleyin ve orta ateşte mantarlarla birlikte kavurmaya devam edin.
  • Tuz, karabiber, kekik ve unu ekleyip un rengi dönene kadar kavurun.
  • Ardından sıcak su ve et suyunu ekleyip karıştırın.
  • Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte pişmeye bırakın.
  • Tereyağını geniş bir tavada eritip ayırdığınız mantarları bir diş sarımsakla birlikte kavurun.
  • Ardından tuz, karabiber, kekik ve kırmızı biberi ekleyip kavurmaya devam edin.
  • Mantarlar iyice kavrulup çıtırdamaya başlayınca ocaktan alın.
  • Kaynayan çorbaya kremayı dökün ve blenderdan geçirin.
  • Pürüzsüz bir kıvam alan çorbayı beş dakika daha kaynattıktan sonra ocaktan alın.

Servis kasesine aldığınız çorbaya kavrulmuş mantarları ekleyerek servis edin. Afiyet olsun!

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu